Online Leadgeneratie

Je bedrijfswebsite wordt elke maand door honderden of zelfs duizenden mensen bezocht. Helaas neemt slechts een klein percentage contact met je op. Herkenbaar? Stop dan met wachten tot bezoekers contact met jou opnemen en start met online leadgeneratie!

Wat is online leadgeneratie?

Door te adverteren, je visitekaartje aan zoveel mogelijk mensen te geven en koude acquisitie te doen, genereer je nieuwe leads. Lange tijd waren dat de enige opties om een doelgroep te bereiken…

Maar die tijden zijn voorbij! Steeds meer bedrijven starten namelijk met B2B inbound marketing: een spannende vorm van online leadgeneratie, waarbij potentiële klanten uit eigen beweging je website bezoeken en hun contactgegevens maar al te graag achterlaten!

Te mooi om waar te zijn? Nee hoor! Bij inbound marketing staat de vraag van de doelgroep namelijk centraal. Door content te creëren waar de doelgroep actief naar op zoek is, komen zij uit beweging op jouw website terecht.

Eenmaal op de website zorgen we op creatieve wijze dat bezoekers converteren naar leads. Ook in deze fase staat content weer centraal: door waardevolle content te ruilen voor contactgegevens, zorgen we op volledig geautomatiseerde wijze dat de leads vanzelf in je CRM binnenkomen!

Meer bezoekers én meer leads?

Onze specialisten ontdekken graag voor je hoe je meer uit jouw B2B website haalt!

voordelen van Online leadgeneratie

Online leadgeneratie is niet beter dan andere vormen van leadgeneratie. Wel heeft het een aantal voordelen ten opzichte van traditionele vormen van acquisitie.

Klantgericht

Online leadgeneratie van Leadsupply stelt niet het bedrijf maar de klant centraal. Bedrijven met een inbound mindset helpen bezoekers door middel van (gratis) waardevolle content te bieden zoals een whitepaper, e-book, onderzoek, webinar, tool, blog, template, enzovoort.

Hierdoor bedrijf je marketing waar mensen doel op zijn en komt je doelgroep maar al te graag in contact met je.

Want vraag jezelf eens af: neem je liever een dienst af van een bedrijf dat jou probeert te helpen, of bij een bedrijf dat als enige doel heeft om jou iets te verkopen..?

Duurzaam

Bij veel vormen van leadgeneratie geldt: Is het budget op, dan stoppen de resultaten direct. Bij online leadgeneratie gaat dat niet op. Doordat de focus op SEO en tijdloze content ligt, zullen de resultaten lang na de initiële investering nog voelbaar zijn.

Meetbaar

Doordat we potentiële klanten volgen in hun reis door de website, kunnen we precies zien wat wel aanslaat en wat niet. Door deze inzichten leert het bedrijf zijn doelgroep steeds beter kennen en kunnen ze deze steeds beter bedienen. Dit is dus niet alleen een voordeel voor het leadgeneratie proces, maar ook voor andere facetten binnen de dienstverlening!

Onze werkwijze

Onze online leadgeneratie werkwijze richt zich op het creëren van relevante content om nieuwe bezoekers te genereren en deze vervolgens te converteren naar nieuwe leads. Om hier succcesvol in te zijn, werken we volgens de volgende vijf stappen:

U

1. Research

De eerste fase bestaat uit het onderzoeken van de buyer persona en het doen van een nulmeting. We brengen je huidige content in kaart en analyseren hoe het met de online vindbaarheid (SEO) van jouw website staat ten opzichte van je concurrentie.

h

2. Strategie

Op basis van de research stellen we een strategie op voor de optimalisatie van je website en bepalen we op welke onderwerpen we ons zullen richten en via welke kanalen we nieuwe bezoekers gaan genereren.

3. Contentcreatie

Vervolgens gaan we deze strategie tot uitvoer brengen. We gaan aan de slag met contentcreatie in de vorm van blogs en webteksten om de vindbaarheid te vergroten en creëren content offers om anonieme bezoekers te converteren naar leads.

4. Distributie

Na creatie publiceren we de content op jouw website en starten we met e-mail automation en social media outreach. Waar nodig geven we de content offers een extra duwtje door Google Ads in te zetten. We monitoren de voortgang en optimaliseren waar mogelijk.

5. Resultaten analyseren

Na de eerste campagne analyseren we de resultaten. Wat sloeg aan bij de doelgroep en wat niet? Deze informatie nemen we mee in de voorbereiding van de volgende campagne. Zo leren we je doelgroep steeds beter kennen en kunnen we deze steeds beter bedienen!

Benieuwd wat Leadsupply voor je kan betekenen?

Online leadgeneratie uitbesteden?

Overtuigd van onze werkwijze? Neem dan contact met ons op! We bespreken graag vrijblijvend de mogelijkheden van online leadgeneratie voor jouw bedrijf.

Leadsupply

Sint Jacobstraat 31
5211 LP ‘s-Hertogenbosch

T. 073 689 1000
E. info@leadsupply.nl

Volg ons