Video prospecting voor b2b

Een groot gedeelte van de bedrijven in de B2B sector gebruikt de telefoon om afspraken te maken. Toch vinden de meeste mensen het vervelend om ongewenste telefoontjes te ontvangen. Is het tijd voor iets beters?

Niemand kan zo goed het eerste contact leggen als jijzelf. De kracht van video prospecting is daarom heel simpel: dat ben je zelf. Door een persoonlijke connectie te maken ga je meer B2B leads genereren op een vriendelijke én leuke manier!

WAT IS VIDEO PROSPECTING?

Ja, stuur mij een video!

Video prospecting doorbreekt de eeuwige paradox rondom ‘cold calling’ en ongewenste telefoontjes. Met video prospecting kom je op een vriendelijke manier in contact met prospects. Hoe? Door het opnemen en versturen van een persoonlijke videoboodschap. Het maakt leadgeneratie voor alle partijen een stuk prettiger. Conversies schieten omhoog!

WAAROM KIEZEN VOOR VIDEO PROSPECTING?

We weten dat de eerste indruk een krachtig wapen is. In de eerste 10 seconden vormen we al een oordeel over iemand. Lichaamstaal is hiervan de belangrijkste factor. Waarom zouden we dit niet in ons voordeel gebruiken? Een video stelt ons in staat het eerste contact tot leven te brengen. Jouw boodschap komt krachtig en persoonlijk over. De positieve reacties geven bovendien een boost aan je salesteam!

Aan de slag met B2B Video Prospecting?

VIDEO PROSPECTING WERKWIJZE

Het concept is simpel: we nemen een persoonlijke video op voor jouw prospect. Aan het einde van de video verschijnt jouw agenda in beeld waarin een korte kennismaking van 15 minuten kan worden ingepland. Easy! Wij begeleiden je in het gehele proces en zorgen ervoor dat de video precies vertelt wat het moet vertellen. Zo gaan we in grote lijnen te werk:

1. Doelstelling

We beginnen met de doelstelling. Wat moet de video vertellen?

2. Video script

We helpen met het schrijven van een krachtig video script waardoor de boodschap helder overkomt.

3. Adressen

We maken een mooie selectie van adressen aan wie we de video gaan toesturen.  

4. Campagne inrichten

We richten de video prospecting campagne voor je in met de daarbij benodigde software.

5. Training

We starten met het trainen van de accountmanager – of de persoon die de video’s gaat opnemen – om ervoor te zorgen dat de video beslagen ten ijs komt. Je hebt voldoende ruimte om te oefenen!

6. Versturen

Nadat de video is goedgekeurd gaan we deze versturen via e-mail. De e-mails zullen automatisch worden opgevolgd middels slimme automation software.

VIDEO PROSPECTING IN DE PRAKTIJK

Toen ik mij aan het oriënteren was op video prospecting, had ik wel vragen. Slaat het aan, is het niet een te joviale manier van het benaderen van onze klantgroep? Is het leuk genoeg en kunnen wij dit wel? 

Het sloeg direct goed aan! Het is een onderscheidende manier van jezelf en je bedrijf presenteren – en voor onze klanten is het prettig om de video te bekijken wanneer het hún uitkomt.

De resultaten zijn heel positief. We bereiken met elkaar zo’n 15% conversie. En de ontvanger merkt vaak op dat dit een leuke manier is om de dienst onder de aandacht te brengen. We hebben op al diverse nieuwe klanten en opdrachten mogen verwelkomen.

Ik raad video prospecting zeker aan. Wel moet deze manier van jezelf presenteren bij je passen; het is een persoonlijke, directe en vlotte manier van presenteren, dat moet natuurlijk aansluiten bij het bedrijf en het product/dienst dat je biedt. 

Wat heel prettig is aan deze manier van communiceren, is dat je heel snel kunt schakelen. Tijdens de lockdown konden we heel snel over gaan op een andere boodschap. Dat was echt een uitkomst. Last but not least vind ik het contact met de medewerkers van Leadsupply erg prettig. We krijgen altijd snel antwoord op vragen en er wordt echt met ons meegedacht. Heel prettig!

Ilka Mastenbroek

Accountmanager Taaltoetsers, BISBEE

video prospecting software

HUBSPOT

We maken gebruik van de alles-in-één software van Hubspot. Via Hubspot Sales versturen we video’s met behulp van effectieve e-mail templates. Ook versturen we automatische opvolg e-mails, waardoor je ook nog tijd kunt besparen.

VIDYARD

Vidyard is een innovatieve online video tooling waarmee we de video’s eenvoudig opnemen en versturen. De app biedt de mogelijkheid om video’s met je smartphone op te nemen, versturen en te monitoren. 

Vriendelijk en effectief leads genereren?

b2b leads genereren op een vriendelijke manier?

Ben je nieuwsgierig geworden hoe je video prospecting kunt inzetten voor jouw organisatie? En hoe je meer B2B leads kunt genereren op een leuke en vriendelijke manier? Laat hier je gegevens achter dan nemen wij snel contact met je op! 

Leadsupply

Sint Jacobstraat 31
5211 LP ‘s-Hertogenbosch

T. 073 689 1000
E. info@leadsupply.nl

Volg ons